لجبازی در زندگی زناشویی چه بخواهیم چه نخواهیم آخرش بوجود میاد. حالا باید به این توجه کنیم که چگونه میتوانیم این لجبازیهای زن و شوهری را به حداقل برسانیم.
لجبازی یکی از ویژگی هایی است که می تواند در زمان هایی در هر یک از افراد ایجاد شود. در این حالت، فردی که دچار لجبازی شده است، همانند یک کودک می شود و حرف حرف خودش است و هیچ چیز جلودار او نمیباشد.
اگر این اتفاق در بین یک زن و شوهر بیافتد به این معنی که مرد یا زن در زندگی متاهلی خود دچار ویژگی منفی لجبازی بشوند، چه اتفاقی می افتد؟ لجبازی در زندگی متاهلی بازی بسیار بسیار خطرناکی است. لجبازی هایتان را بشناسید
گاهی افراد نمی دانند که شدیدا در حال لجبازی با همسرشان هستند و بدون این که به اعمال و گفتار خود فکر کنند با همسرشان برخورد می کنند. باید گفت که شما لجبازی می کنید وقتی که:
- بخواهید اشتباهات همسرتان را با رفتارتان تلافی کنید.
- عمدا کاری را که می دانید همسرتان دوست ندارد انجام دهید.
- اشتباهات خود را تکرار کنید و اصرار داشته باشید که کارتان درست است.
- حرف همسرتان را با دقت گوش ندهید و مدام حرف خود را بدون منطق تکرار کنید.
- در برابر اشتباه خود اشتباهات گذشته همسرتان را پیش بکشید تا خود را تبرئه کنید و همسرتان را مقصر جلوه دهید.
- می دانید اشتباه از شماست و آن را نپذیرید.
- می خواهید همسرتان را آزار دهید.
وقتی شما بدانید دارید اشتباه می کنید و به کار خود ادامه دهید در حال لجبازی هستید و با این کار همسرتان را نیز به لجباز شدن و جنگیدن با خودتان تشویق می کنید. وقتی شما لجباز می شوید نسبت به همسرتان خشم و کینه شدیدی احساس می کنید و هر چه این احساس شدیدتر باشد عملکرد شما نیز بدتر و شدیدتر میشود. لجبازی باعث می شود شما حقایق را نادیده بگیرید و اشتباه خود را نپذیرید و همین امر همسرتان را نیز آشفته می کند و ممکن است او نیز خشمگین شود و دست به اعمال غیرمنطقی بزند. لجبازی باعث می شود که شما به همسر خود توهین و او را تحقیر کنید.
گاهی لجبازی آنقدر شدت می گیرد که یک زندگی به دلایل کوچک و واهی از هم می پاشد و زن و شوهر به خاطر لجبازی با یکدیگر عشق شان را از یاد میبرند و فقط به پیروز شدن در برابر دیگری می اندیشند. با دقت در رفتار خود و پرورش تفکر منطقی در خودتان می توانید با لجبازی مقابله کنید اما اگر همسری لجباز دارید چه باید بکنید؟
گاهی اوقات همسر شما لجبازی می کند، فقط برای این که احساس می کند شما خود را از او برتر می دانید. بنابراین اگر احساس کردید که لجبازی همسر شما به این دلیل است، در رفتار و لحن خود با همسرتان تجدید نظر کنید، طوری که او بداند شما اصلا چنین قصدی را ندارید
راهحلهایی برای مقابله با افراد لجباز
وقتی لجبازی بین زن و شوهر اتفاق بیافتد، اگر هیچ کدام از آن ها سعی نکنند که این مشکل را بر طرف کنند، زندگیشان رو به تعارض می رود. قضیه وقتی حادتر می شود که در این میان فرزندی هم وجود داشته باشد، که دیگر کار بسیار بسیار سخت تر می شود و آن فرزند هم ممکن است دچار اختلالات اضطرابی شود.
سوالی که برای خیلی از افراد ممکن است ایجاد شود، این است که در هنگام مواجه شدن با لجبازی همسر، بهترین اقدام و بهترین کار چیست؟
از اولین و مهم ترین راهکارهای برخورد با لجبازی همسر، در لحظه اول سکوت کردن می باشد. زیرا اگر در برابر این حالت ما هم شروع به نشان دادن خشم داشته باشیم، لجبازی همسر بیشتر و بیشتر می شود. پس در درجه اول و در قدم اول سعی کنید با این رفتار مدارا نمایید. یکی از علت های ایجاد لجبازی، عدم خود باوری و نداشتن اعتماد به نفس کافی می باشد. افرادی که اعتماد به نفس ندارند و به خودشان باور ندارند، سعی می کنند که اقتدارشان را به صورت لجبازی نشان بدهند.
عامل دیگری که می تواند در ایجاد این حالت کمک کند، لحن صحبت کردن و گفت و گوی طرفین است. برخی اوقات اینقدر لحن صحبت خانم و یا آقا بسیار تند و یا با کنایه است، که باعث می شود طرف مقابل لجبازی کردن را در پیش بگیرد.
نگذارید لجبازی به عادت تبدیل شود. ذکر این نکته هم ضروری به نظر می رسد که اگر همسری بعد از چند بار لجبازی به نتیجه مطلوب و خواسته خود برسد، این رفتار برای او به عادت تبدیل خواهد شد؛ بنابراین اگر مرد یا زنی مطمئن است که به درخواست همسرش جواب مثبت خواهد داد بهتر است در همان ابتدا او را به خواسته اش برساند ولی اگر قرار است به هیچ عنوان، کاری را انجام ندهد یک «نه» محکم و البته منطقی به همسرش بگوید و به هیچ وجه از نظرش برنگردد.
منابع : ممتاز نیوز / ایران ناز