سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مشاوره نوین
هر کس مى خواهد عزیزترین مردم باشد، باید تقواى الهى پیشه کند. حضرت محمدمصطفی (ص) 

این روزها زندگی بشر با استرس زیادی می گذرد و این استرس از مسائل خانوادگی تا مسائل کاری، کم یا زیاد در زندگی همه وجود دارد. اما در برخی افراد، استرس باعث می شود تا غذای بیشتری بخورند. در نتیجه استرس می تواند باعث چاقی و خوردن بیش از حد شود. در ادامه سعی داریم توضیح دهیم که چگونه استرس باعث خوردن بیش از حد غذا می شود. در نهایت نیز روش های کنترل این موضوع را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

خوردن بیش از حد در زمان استرس

یک رابطه مشخص بین استرس و اشتهای ما وجود دارد اما این ارتباط برای همه یکسان نیست. استرس باعث می شود تا برخی از افراد نشانه های گرسنگی خود را نادیده بگیرند و از خوردن غذا برای طولانی مدت خودداری کنند. اما از سوی دیگر برای برخی دیگر از افراد، استرس باعث خوردن بیش از حد می شود.

دکتر آلبرز می گوید: “بعضی از افراد وقتی دچار استرس می شوند، پرخوری می کنند و افراد دیگر اشتهای خود را از دست می دهند. کسانی که غذا نمی خورند، آنقدر روی استرس خود متمرکز شده اند که نشانه های گرسنگی خود را متوجه نمی شوند. از سوی دیگر کسانی که پرخوری می کنند نیز سعی دارند تا حواس خود را با غذا خوردن پرت کنند.”

مغز ما وقتی متوجه استرس می شود، نشانه هایی را به بدن ما ارسال می کند. در واقع این بخشی از پاسخ بدن ما است که به ما کمک می کند تا با تهدیدهای قابل درک در محیط خود مقابله کنیم. وقتی دچار استرس می شوید، بدن شما کورتیزول را که به عنوان هورمون استرس ارسال می کند. کورتیزول می تواند شما را به غذاهای شیرین، شور و چرب جذب کند، زیرا مغز شما فکر می کند برای مقابله با هر تهدیدی که باعث ایجاد استرس می شود به سوخت نیاز دارد.

استرس چگونه بر متابولیسم بدن شما تأثیر می گذارد؟

استرس فقط بر عادات غذایی شما تأثیر نمی گذارد. مطالعات نشان می دهد که استرس می تواند بر متابولیسم شما نیز تأثیر بگذارد. در یک مطالعه اخیر، شرکت کنندگانی که در طی 24 ساعت گذشته یک یا چند عامل استرس زا را تجربه کرده اند، مانند مشاجره با همسر ، اختلاف نظر با دوستان ، مشکل با فرزندان یا فشارهای ناشی از کار، بعد از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، طی هفت ساعت 104 کالری کمتر از افراد عادی سوزانده اند. محققان می گویند تجربه یک یا چند واقعه استرس زا می تواند باعث کاهش سرعت متابولیسم بدن شود و در نهایت به چاقی و اضافه وزن منجر خواهد شد.

چگونه با خوردن بیش از حد در زمان استرس مقابله کنیم؟

تا جای ممکن سعی کنید از زندگی پر استرس و افرادی که زندگی شما را دچار تنش می کنند دوری کنید. از سوی دیگر اگر دچار استرس شدید و نیاز شدیدی به خوردن داشتید، سعی کنید با تنقلات و میان وعده های کم کالری، این نیاز بدن را برطرف کنید و خوراکی های سبک و کم کالری مصرف کنید. در شرایط استرس، نفس عمیق بکشید و چشمان خود را ببندید. سعی کنید دقایقی استراحت کنید تا به آرامش برسید. در نهایت باید ورزش منظم انجام دهید و به اندازه کافی بخوابید تا از پس چالش های عصبی و استرس زای روزانه بر بیایید.

 

 


[ جمعه 99/10/5 ] [ 7:19 صبح ] [ خداداد مؤذنی بیستگانی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

به شوق صبح و سحر، شام تار هم خوب است برای گریه شدن آبشار هم خوب است تمام هفته خطا و غروب جمعه دعا کمی خجالت از این انتظار هم خوب است اگر چه لایق وصل تو نیستیم آقا ولی کشیدن ناز نگار هم خوب است گمان کنم که نمی بینمت، بگو غلط است امید دادن این بی قرار هم خوب است کسی به فکر شما نیست، همه خوبند ملال نیست دگر، کار و بار هم خوب است مرا ببند که من جای دیگری نروم برای عبد فراری حصار هم خوب است هوای شهر بد و گریه سخت و حال بد است کمی هوا وسط این غبار هم خوب است اگر نشد برسم من به پابوسی تو برای این دل من وصف یار هم خوب است برای اینکه به دست آورم دلت را من قسم به فاطمه داغدار هم خوب است مرا ببخش به دردت نخورد نوکریم که بخشش دل این شرمسار هم خوب است اگر که پای رکابت نشد شهید شوم برای کشتن ما زلف یار هم خوب است اگر اجل به وصالت مرا مجال نداد امید آمدنت بر مزار هم خوب است
امکانات وب


بازدید امروز: 21
بازدید دیروز: 46
کل بازدیدها: 983998