مشاوره نوین
هر کس مى خواهد عزیزترین مردم باشد، باید تقواى الهى پیشه کند. حضرت محمدمصطفی (ص)
| ||
کمکم به روزها و ماههای امتحانات بچهها نزدیک میشویم. گروهی امتحانات پایان سال تحصیلی را در پیش دارند و عدهای هم کنکور دانشگاهها. اما هر چه باشد همه امتحان دارند؛ تفاوتی ندارد فرزند ما کلاس اول دبستان باشد یا سال آخر دانشگاه؛ اضطراب معمولا همراه همه امتحانهاست!
در اینجا وظیفه والدین است که با آرامش و برنامهریزی به فرزندان خود بیش از پیش کمک کنند. البته هر چه این بچهها کوچکتر باشند، نقش والدین نیز مهمتر است. آنها باید محیطی آرام و به دور از تنش ایجاد کرده و به آرامش فکری فرزندشان کمک کنند. همچنین باید نسبت به خواب و تغذیه او نیز دقت داشته و مواد غذایی مورد نیاز را فراهم کنند. اگر شما هم میخواهید برای موفقیت فرزندتان به او کمک کنید و در روزهای امتحان همراهش باشید، سعی کنید در اولین مرحله خانه را آرام کرده و فضای مناسب درس خواندن را برایش ایجاد نمایید. البته این شرایط باید تا آخرین روز امتحانات نیز حفظ شده و تغییر نکند. بنابراین در این روزها تا حد امکان از مهمان دعوت کردن و رفت و آمد خودداری فرمایید. البته فراموش نکنید که مهمانان هر چقدر هم که کم سر و صدا باشند، باز تغییر محسوسی در آرامش و فضای خانه ایجاد خواهند کرد. به همین دلیل دانشآموز نخواهد توانست تمرکز کافی و لازم را برای مطالعه داشته باشد.همچنین لازم است مکانی ثابت برای درس خواندن او تعیین کنید. دانشآموز باید بداند در کدام قسمت خانه میتواند درس خوانده و تکالیفش را انجام دهد. اگر چنین شرایطی برای او فراهم نشود، او ممکن است پشت میز غذاخوری، مقابل تلویزیون و روی تختخواب مشغول مطالعه شده و در نتیجه قدرت تمرکز و یادگیری او نیز کاهش مییابد.
در اولین مرحله خانه را آرام کرده و فضای مناسب درس خواندن را برایش ایجاد نمایید. البته این شرایط باید تا آخرین روز امتحانات نیز حفظ شده و تغییر نکند. گاهی حتی لازم است برای موفقیت بیشتر او چیدمان خانه را تا حدی تغییر دهید. همانطور که میدانید، مطالعه به تمرکز نیاز دارد. بنابراین باید اسباب و لوازمی که تمرکز او را از بین میبرند، از جلوی دید جمع کرده و در مکانی دیگر قرار دهید. البته اگر فرزند شما نسبت به این شرایط اعتراض کرد، برایش توضیح دهید که این وضعیت موقت است و پس از امتحانات همه چیز به حالت قبل باز میگردد.
تماشای تلویزیون هم در این دوران باید محدود شود. پس اگر در اتاق شخصی او تلویزیون قرار دارد، بهتر است آن را از آنجا خارج کنید. همچنین دقت داشته باشید که نور، گرما، سرما و دیگر شرایط اتاق برای درس خواندن مناسب باشد، در غیر این صورت دانشآموز زود خسته شده و ادامه نخواهد داد.
علاوه بر این موارد، اتاق باید تمیز و مرتب بوده و تا حد امکان فضایی به هم ریخته در خانه وجود نداشته باشد. نامرتب بودن اتاق استرس دانشآموز را افزایش داده و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
همچنین سعی داشته باشید در این روزها سفرها را نیز تعطیل کنید؛ چه سفرهای کوتاهمدت و چه طولانی. در واقع تفاوت زیادی وجود ندارد و دانشآموز در سفر نمیتواند به خوبی درس خوانده و برای امتحان آماده شود.
شاید تصور میکنید که سفر و تغییر روحیه برای او مفید و حتی لازم است. این مطلب درست است و سفر حتما به بهبود روحیه دانشآموزان کمک میکند، اما بدانید که بهترین زمان سفر روزهایی است که استرس و نگرانی امتحان وجود ندارد. پس این چند روز را هم تحمل کنید و پس از امتحانات با خیال راحت راهی سفر شوید.
دانشآموزی که بدون صرف غذا در جلسه امتحان حاضر شود، انرژی نداشته و در نتیجه هوشیار و متمرکز نخواهد بود. در واقع بدون تغذیه صحیح، کارایی او کاهش چشمگیری یافته و نتایج امتحانش نیز راضیکننده نخواهد بود. بخور و نخورهای روزهای امتحان اگرچه تغذیه بچهها همیشه مهم است و باید به آن توجه داشت، اما روزهای امتحان اهمیتی ویژه دارند و باید بیشتر به فکرش بود. متاسفانه اغلب دانشآموزان عادت کردهاند که در چنین روزهایی بدون خوردن غذا، در جلسه حاضر شده و مشغول امتحان شوند. آنها اضطراب و نگرانی را دلیل خوبی برای این کار میدانند، غافل از اینکه با غذا نخوردن تنها شرایط را بدتر ساختهاند. دانشآموزی که بدون صرف غذا در جلسه امتحان حاضر شود ، انرژی نداشته و در نتیجه هوشیار و متمرکز نخواهد بود. در واقع بدون تغذیه صحیح، کارایی او کاهش چشمگیری یافته و نتایج امتحانش نیز راضیکننده نخواهد بود. بنابراین سعی کنید حتما مواد غذایی مفید و مورد نیاز به او برسد و بخصوص صبحانه را نیز فراموش نکرده و او را حتما برای خوردن وعدهای کامل و مغذی بیدار کنید. برای انتخاب میان وعدهها نیز دقت کافی داشته و از مواد غذایی مفید مانند انواع آب میوههای طبیعی، میوهها، سبزیجات و آجیل استفاده کنید. البته اگر بچههای شما اشتها نداشته و بخوبی غذا نمیخورند، به شیوههای مختلف آنها را تشویق به غذا خوردن کنید. مثلا میتوانید با افزودن چاشنیها، طعم جدیدی به غذا داده و آنها را ترغیب کنید تا از آن بچشند.علاوه بر تغذیه، در شبهای امتحان به خواب کافی و بموقع دانشآموز نیز اهمیت دهید. در واقع بیدار ماندن تا نیمههای شب و درس خواندن در این دقایق، نه تنها به او کمکی نمیکند، بلکه حتی میتواند تاثیری منفی نیز داشته باشد.
توصیه هایی به والدین هیچ وقت در شبهای امتحان به فرزندانتان بیش از حد فشار روحی - روانی وارد نکنید. شما باید تا حد امکان استرسهای او را کاهش داده و با صحبت کردن به او آرامش دهید.
[ چهارشنبه 92/2/11 ] [ 9:48 صبح ] [ مژگان جهانبخشی ]
[ نظرات () ]
|
||
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |