سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مشاوره نوین
هر کس مى خواهد عزیزترین مردم باشد، باید تقواى الهى پیشه کند. حضرت محمدمصطفی (ص) 

خویشتنداری دارای آثار و فواید فراوانی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

 

1- کم هزینه بودن: خویشتنداری در مقایسه با نظارت‌های بیرونی،بسیار کم هزینه است. شاید تنها هزینه ی آن مربوط به  کار فرهنگی برای نهادینه کردن این فضیلت در متن جامعه باشد.

خویشتنداری دارای آثار و فواید فراوانی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

 

1- کم هزینه بودن: خویشتنداری در مقایسه با نظارت‌های بیرونی،بسیار کم هزینه است. شاید تنها هزینه ی آن مربوط به  کار فرهنگی برای نهادینه کردن این فضیلت در متن جامعه باشد.

 

2- امکان اصلاح سریع اشتباهات و جبران آن: افرادی که از خویشتنداری بالایی برخوردارند به محض رخ‌دادن اشتباهی و یا نمایان شدن انحرافی در کار، بی درنگ در صدد اصلاح آن برمی‌آیند و تلاش می‌کنند مشکل به وجود آمده را برطرف و جبران کنند.

خویشتنداری در زمینه غرایز جنسی این واژه یک معنای عام تر نیز دارد و آن صبر ، کنترل خویش، بازداری احساسات و تکانه ها در مواقع لزوم، به حاشیه بردن خواسته های بی منطق و برجسته ساختن عقل و راهنمای درونی است.

 

3- افزایش بهره‌وری: گسترش فرهنگ خویشتنداری در جامعه موجب می‌شود از تمامی امکانات و ابزارها بیشترین بهره‌برداری به عمل آید و از اسراف و هدر رفتن منابع جلوگیری شود.

 

4- گسترش  عدالت اجتماعی: در محیطی که فرهنگ خویشتنداری در آن نهادینه شده و در جای‌جای آن حاکم است ،معمولاً افراد بدون انجام دادن کار چشمداشتی ندارند و حاضر نیستند حقوق دیگران را پایمال کنند. آنها به خود اجازه نمی‌دهند به امکانات و منافع جمعی صدمه‌ای وارد آورند و یا در کارهای خود کوتاهی کنند. نتیجه چنین حالتی ایجاد و گسترش عدالت اجتماعی است.

 

5- تقویت ایمان و تقوا: اگر خویشتنداری با قصد و انگیزه معنوی همراه باشد و برای پیروی از دستورهای الهی انجام گیرد (مانند روزه گرفتن یا صبح زود برای اقامه ی نماز از خواب برخاستن)، سبب افزایش ایمان و تقوای فرد خواهد شد.

 

امام علی علیه السلام فرمودند: َلعَفافُ زِینَهُ‌ الفَقرِ، وَ الشُّکرُ زِینَهُ الغِنَی. خویشتن داری، زینت فقر است و سپاس گزاری زینت غنا و توانگری. لذا گمان آنکه خویشتنداری به اغنیاء اختصاص دارد چون از توان و بهره بیشتری برخوردارند ، گمانی اشتباه است. و انسان در  هر شرایطی موظف است، از قوای تعقل و اراده استفاده نماید تا مسیر ارتقاء را بپیماید.

 


[ چهارشنبه 90/10/21 ] [ 9:1 صبح ] [ مژگان جهانبخشی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

به شوق صبح و سحر، شام تار هم خوب است برای گریه شدن آبشار هم خوب است تمام هفته خطا و غروب جمعه دعا کمی خجالت از این انتظار هم خوب است اگر چه لایق وصل تو نیستیم آقا ولی کشیدن ناز نگار هم خوب است گمان کنم که نمی بینمت، بگو غلط است امید دادن این بی قرار هم خوب است کسی به فکر شما نیست، همه خوبند ملال نیست دگر، کار و بار هم خوب است مرا ببند که من جای دیگری نروم برای عبد فراری حصار هم خوب است هوای شهر بد و گریه سخت و حال بد است کمی هوا وسط این غبار هم خوب است اگر نشد برسم من به پابوسی تو برای این دل من وصف یار هم خوب است برای اینکه به دست آورم دلت را من قسم به فاطمه داغدار هم خوب است مرا ببخش به دردت نخورد نوکریم که بخشش دل این شرمسار هم خوب است اگر که پای رکابت نشد شهید شوم برای کشتن ما زلف یار هم خوب است اگر اجل به وصالت مرا مجال نداد امید آمدنت بر مزار هم خوب است
امکانات وب


بازدید امروز: 194
بازدید دیروز: 75
کل بازدیدها: 992482