سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مشاوره نوین
هر کس مى خواهد عزیزترین مردم باشد، باید تقواى الهى پیشه کند. حضرت محمدمصطفی (ص) 

تا اسم امتحان آن هم از نوع نوبت اول به گوش مى رسد همه اعضاى خانواده از بزرگ و کوچک براى فراهم کردن محیطى امن و آرام بسیج مى شوند. در این میان مادرها با انواع و اقسام آبمیوه و شیر و خوراکى سعى مى کنند تا حد ممکن براى بچه مدرسه اى شان انرژى و کالرى بسازند . البته ناگفته نماند پدر هم با لغو بسیارى از برنامه هاى جانبى خانواده مثل مهمانى ها و دید و بازدیدها وخواهر و برادر کوچکتر هم با بى سر و صدا بازى کردن نقش خود را در بهتر برگزار شدن امتحان دانش آموزان ایفا مى کنند. هر چند فراهم شدن محیطى امن در خانه براى فرزندان و دانش آموزان در هر زمان و در هر شرایطى ضرورى است اما به هر حال محیط آرام و تغذیه مفید به عنوان دو مؤلفه مهم و اساسى در زمان امتحانات اهمیت بیشترى مى یابند که از سوى والدین باید مورد توجه قرار گیرد.

* والدین اضطراب خود را مهار کنند
«سعیده هادى» کارشناس ارشد روان شناسى در این باره معتقد است: «توجه به مقوله آموزش بچه ها فقط محدود به زمان امتحانات نیست. والدین باید متوجه باشند که محیط خانه و شرایط موجود در آن از نظر روانى ، بر یادگیرى پنهان و آشکار بچه ها تأثیر بسزایى دارد. بنابراین همواره باید محیط خانه در شرایط نرمالى قرار گیرد. البته خود والدین هم در زمان امتحانات از نظر روانى آسیب پذیر تر مى شوند که باید خود را در مواقع بروز تنش کنترل کنند. البته این به معنى آن نیست که همیشه بچه ها محور خانه باشند، به هر حال بچه ها باید تنش، در گیرى و بحث و جد ل هاى (نه در حد بحران ) درون خانواده را نیز ببینند. در کنار آن باید آرامش و شادى را هم ببینند. بنابراین فراهم کردن این شرایط همواره چه در زمان امتحان و چه در زمان غیر امتحان ضرورت دارد. اختصاص دادن بخشى از خانه به بچه ها براى انجام تکالیف و خواندن درس براى امتحان لازم است. البته منظور از اختصاص فضاى ویژه ، صرفاً اتاق مخصوص بچه ها نیست چرا که در همه خانواده ها این فضا در دسترس نیست. باید توجه داشت کو چکتر ها به علت قادر نبودن به تجزیه و تحلیل شرایط خانه در مواقع تنش بین والدین از آسیب پذیرى به دور نیستند. به هر حال فراهم کردن محیط امن و آرام براى بچه ها در هر زمان لازم است اما در مواقع امتحان بچه ها والدین هم به واسطه امتحان آنها دچار استرس و اضطراب مى شوند که باید سعى کنند خود را کنترل کنند.»
* تغذیه دانش آموزان در موقع امتحان
دکتر «ناصر کلانترى» متخصص کودکان و تغذیه هم در باره تغذیه دانش آموزان در موقع امتحانات مى گوید : «والدین و کسانى که با دانش آموزان سرو کار دارند باید از آنها در محدوده توانایى هایشان انتظار داشته باشند در غیر این صورت با ایجاد اضطراب و استرس عامل مخربى براى هر نوع پیشرفت آنها مى شوند. والدین باید در تمام ایام سال تحصیلى محیطى مشوق براى تحصیل بچه ها فراهم کنند. محیط مشوق کاملاً صلح آمیز و توأم با عشق و محبت است. حتى المقدور درگیرى هاى والدین در حضور بچه ها نباشد، چرا که بچه ها درباره درگیرى والدین بینش محدودى دارند و هر بحث ساده اى را به منزله واقعه اى ناخوشایند تفسیر مى کنند. چالش هاى خانواده حتى روى تغذیه بچه ها هم تأثیر منفى مى گذارد و آن ها را دچار بى اشتهایى با منشأ روانى مى کند و باعث مى شود مواد مغذى مورد نیاز به بچه ها نرسد. به هر حال محیط نا امن، امنیت فکرى کودک را به مخاطره مى اندازد، ضمن آن که امکان جبران امنیت فکرى از دست رفته بسیار کمتر است. در بحث تغذیه بچه ها باید به سه قانون تنوع غذایى، کافى بودن و تعادل داشتن غذا هاى مصرفى توجه کرد. باید بچه ها از همه گروه هاى غذایى یعنى غلات و نان، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات و میوه و سبزیجات به مقدار کافى استفاده کنند. ضمن آن که میزان غذایى که بچه ها مى خورند باید نیاز 24 ساعته بدن آنها را تأمین کند. براى متعادل بودن آنچه مى خورند باید از همه گروه هاى غذایى بهره بگیرند.
بچه هاى دبستانى روزانه باید پنج، شش سهم از نان و غلات، دو، سه سهم از گوشت و حبوبات ، چهار، پنج سهم از شیر و لبنیات و سه تا پنج سهم از میوه و سبزیجات استفاده کنند. به این میزان ها براى بچه هاى مقطع راهنمایى مقدار کمى اضافه مى شود. ضمن آن که این میزان ها براى دانش آموزان دبیرستانى تفاوت چندانى نمى کند. اما چون آنها از سرعت رشد بالایى از نظر جسمى برخوردارند نیازمند آهن بیشترى هستند که باید مورد توجه قرارگیرد. بچه هاى دبستانى باید حد اکثر 9 شب بخوابند تا صبح یک و نیم ساعت قبل از رفتن به مدرسه بیدار شوند تا اشتها براى خوردن صبحانه داشته باشند. نخوردن صبحانه باعث مى شود بچه ها نتوانند تمرکز لازم براى فراگیرى درس پیدا کنند. در موقع امتحانات بچه ها حتماً باید زود تر بخوابند، صبحانه داراى شیر، عسل و مربا (مواد انرژى زا) بخورند. شب، هنگام خواب نیز خوردن یک لیوان شیر ولرم براى بهبود خواب و کاهش استرس مفید است. از خوردن غذاهاى چرب در شام هم پرهیز کنند. خوردن دو، سه لیوان آبمیوه تازه و طبیعى در طول روز هم به عملکرد و وضعیت فراگیرى دانش آموزان کمک مى کند.»

 
منبع: روزنامه ایران

[ جمعه 90/10/16 ] [ 9:51 عصر ] [ tفرشته رحمانی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

به شوق صبح و سحر، شام تار هم خوب است برای گریه شدن آبشار هم خوب است تمام هفته خطا و غروب جمعه دعا کمی خجالت از این انتظار هم خوب است اگر چه لایق وصل تو نیستیم آقا ولی کشیدن ناز نگار هم خوب است گمان کنم که نمی بینمت، بگو غلط است امید دادن این بی قرار هم خوب است کسی به فکر شما نیست، همه خوبند ملال نیست دگر، کار و بار هم خوب است مرا ببند که من جای دیگری نروم برای عبد فراری حصار هم خوب است هوای شهر بد و گریه سخت و حال بد است کمی هوا وسط این غبار هم خوب است اگر نشد برسم من به پابوسی تو برای این دل من وصف یار هم خوب است برای اینکه به دست آورم دلت را من قسم به فاطمه داغدار هم خوب است مرا ببخش به دردت نخورد نوکریم که بخشش دل این شرمسار هم خوب است اگر که پای رکابت نشد شهید شوم برای کشتن ما زلف یار هم خوب است اگر اجل به وصالت مرا مجال نداد امید آمدنت بر مزار هم خوب است
امکانات وب


بازدید امروز: 743
بازدید دیروز: 82
کل بازدیدها: 991866