مشاوره نوین
هر کس مى خواهد عزیزترین مردم باشد، باید تقواى الهى پیشه کند. حضرت محمدمصطفی (ص)
| ||
خواستههای کودکان هر چند کودکان معمولاً نیازهای خود، به ویژه نیازهای مرتبط با مسائل درسی را کمتر به زبان میآورند، امّا مانند هر انسانی خواستهها و نیازهایی دارند که دوست دارند والدین به آنها اهمیت بدهند.
شش نکته کلیدی
پروفسور جویس استین از دانشگاه جانهاپکینز به شش نکته به عنوان نکات مهم در برقراری ارتباط بین والدین و فرزندان و آموزش عملی نظم و انضباط در کار و درس اشاره کرده و میگوید: «عوامل بسیاری در برقراری ارتباط مناسب بین فرزندان و والدین، والدین و اولیاء مدرسه ،و به طور کلی هماهنگی و ارتباط بین افراد خانه و مدرسه دخیل هستند که دلیل اصلی برقراری این ارتباط مناسب بین افراد خانواده و خانواده و اولیاء مدرسه آموزش و پرورش صحیح کودکان و در نهایت موفقیت تحصیلی آنها است.
الف) تربیت فرزند:
والدین و دیگر افراد مرتبط با کودکان چه در منزل و چه در مدرسه باید جهتگیری خود را به سمت آموزش و پرورش صحیح کودک متمرکز کنند. بنابراین:
*والدین باید با مطالعه ی کتاب، حضور در کلاسهای آموزشی، مشورت با والدین موفق و... به بهترین شیوه آموزش و پرورش کودک مسلّط شوند. اگر چه والدین تحصیلکرده روی فراگیری مهارت «تربیت صحیح فرزند» تأکید دارند، اما لازم است تا والدین کمسواد و بیسواد نیز این مهارت را آموخته و به آن مسلّط شوند.
ب) گفتو گو و برقراری ارتباط:
والدین موظّف هستند تا ارتباطی مناسب بین تک تک افراد خانواده و مدرسه برقرار کنند که این هماهنگی و ارتباط بیتردید اثرات مثبتی بر وضعیت رفتاری- تحصیلی فرزند خواهد داشت، بنابراین:
ج) تعهد و متعهد بودن:
تعّهد والدین در قبال فرزندشان تعّهدی است که تنها محدود به صرف هزینه برای او نمیشود. این تعهّد باید با حضور موثر و مستمر والدین در عرصههای مختلف زندگی فرزند به ویژه زندگی اجتماعی و تحصیلی او مشاهده شود:
د) تکمیل آموزشها در منزل:
والدین باید بتوانند فرزندشان را در انجام تکالیف مدرسه کمک کنند؛ حتی اگر خود نیز نمیتوانند از افراد دیگر کمک بگیرند. کسب اطلاعات کامل درباره مباحث درسی، سیاستگذاریهای آموزگار و اولیاء مدرسه در آموزش و پرورش و ... گامی موثر جهت تکمیل آموختههای مدرسه است.
هـ) تصمیمگیری
والدین موفق همواره درباره وضعیت تحصیلی و دیگر مسائل مرتبط با فرزندشان به درستی اندیشیده و به درستی تصمیمگیری میکنند. این والدین به والدین پیشگام یا رهبر معروف هستند.
و) همکاری و مشارکت:
شناسایی نیازها و امکانات آموزشی مدرسه فرزندمان میتواند ما را برای مشارکت و حضور بیشتر یاری دهد.
[ سه شنبه 90/9/1 ] [ 3:54 عصر ] [ لیلا صفایی ]
[ نظرات () ]
|
||
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |