سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مشاوره نوین
هر کس مى خواهد عزیزترین مردم باشد، باید تقواى الهى پیشه کند. حضرت محمدمصطفی (ص) 

علل ناخن جویدن در کودکان و راههای اصلاح آن :

ناخن جویدن ازواکنشهای عصبی است که یک اختلال عصبی محسوب می شود.این عمل در افراد می تواند ناشی از اضطراب و یا صرفا یک نوع عادت باشد که علاوه بر اینکه عملی ناپسند محسوب می شود باعث ورود میکروبها به دهان شده گاهی تغییراتی برای زیبایی دندان به وجود می آورد.

ناخن جویدن مانند انگشت مکیدن می تواند منجر به بیرون زدگی دندانها شود.تحقیقات نشان می دهد استمرار ناخن جویدن منجر به تغییرات دائمی روی فکین کودک می گردد.به طوری که ممکن است پس از تکامل رشد کودک نیاز به درمانهای ییچیده و هزینه بر ارتودنسی پیدا کند.همچنین گاهی زخم شدن انگشتان عفونتهای باکتریال ایجاد زگیل اطراف ناخن و حتی کنده شدن ناخن رخ می دهد.

ناخن جویدن در سنین 3تا 12 سالگی در پسران بیشتر از دختران در خانوادههای تک فرزندی به علت نبود همبازی و توجه زیاد والدین و در خانواده های پرجمعیت به دلیل عدم درک نیازهای عاطفی  شایع تر است .

در شرایط دشوار و هنگام سرخوردگی و شکست در مراحل زندگی اجتماعی این اختلال بیشتر مشاهده شده.

  افراد از ناخن جویدن چه بهره ای می برند؟

این عمل منجر به پایین آوردن فشارهای درونی می شود.فرد مضطرب احساس آسودگی پیدا می کند این تخلیه فشار روانی به صورت ناخودآگاه رخ می دهد والبته احساس آرامش ناشی از آن چندان طولانی ینست.

عوامل موثر در ایجاد ناخن جویدن:

کمبود محبت -   ترس های مزمن -   احساس نا امنی  -  تشویق  -  احساس گناه -  اختلال عصبی -  کمبود مواد معدنی  -  تنبیه سرزنش و تبعیض والدین 

تاثیر سوء تغذیه بر روی ناخن جویدن:

کمبود مواد معدنی از جمله کلسیم فسفات و نیز کمبود ویتامین A می تواند در بروزحالات عصبی موثر باشد.در صورتی که به سوءتغذیه مشکوک هستیم باید فرد را خوردن گوشت ماهی سبزیجات تازه تشویق کنیم در مواردی نیز تجویز ویتامین A ضروری است.

عواملی که ناخن جویدن را در کودکان تشدید می کند:

تنبیه شدید والدین یا تهدید  -  تذکرات بیش از حد و توقعات زیاد از کودک  -   تماشای فیلمهای به شدت مهیج یا خواندن کتابهای ترسناک  -  تمسخر و تحقیر کودکان

 نحوه اصلاح این رفتار:

عده ای از روانشناسان معتقدند این اختلال به خودی خود و با افزایش سن به تدریج از بین می رود و اکثرا افرادی که ناخن می جوند آنرا ترک می کنند.به هر حال در مواردی که ناخن جویدن در فرد حالت دائمی به خود گرفته بررسی دقیق وضعیت و شرایط زندگی فرد مخصوصا کودک ضروری است.

 توصیه به والدین کودکانی که ناخن می جوند:

دادن امنیت عاطفی و اجتماعی به کودک و دادن پاداش به وی -  جانشین کردن عادت کودک با آدامس جویدن

زیبا ساختن ناخن دختر بچه ها با لاک زدن -  کودک را به شن بازی آب بازی نجاری  یا مکانیکی مشغول کردن -  ناخنها را همیشه کوتاه و سوهان کشیده نگه داریم. -  از فلفل پاشیدن به ناخن خودداری کنیم زیرا باعث تشدید اضطراب و ناراحتی کودک می شود.با روانشناس روانپزشک و یا متخصص اطفال صحبت کرده تا در صورت لزوم با استفاده از پالیش ناخن با ایجاد طعم تلخ کودک از این کار صرفنظر کند.

با احترام و محبت به جا به کودک -  ایجاد سطح توقع متناسب با سن و شرایط کودک - پرهیز از تهدید - پرهیز از مقایسه و تبعیض بین فرزندان  -  می توان از ایجاد این عادت جلوگیری کرد.

 

کارشناس مشاور آموزش و پرورش شهرستان مبارکه


[ دوشنبه 87/8/27 ] [ 9:8 صبح ] [ فاطمه رمضان پور ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

به شوق صبح و سحر، شام تار هم خوب است برای گریه شدن آبشار هم خوب است تمام هفته خطا و غروب جمعه دعا کمی خجالت از این انتظار هم خوب است اگر چه لایق وصل تو نیستیم آقا ولی کشیدن ناز نگار هم خوب است گمان کنم که نمی بینمت، بگو غلط است امید دادن این بی قرار هم خوب است کسی به فکر شما نیست، همه خوبند ملال نیست دگر، کار و بار هم خوب است مرا ببند که من جای دیگری نروم برای عبد فراری حصار هم خوب است هوای شهر بد و گریه سخت و حال بد است کمی هوا وسط این غبار هم خوب است اگر نشد برسم من به پابوسی تو برای این دل من وصف یار هم خوب است برای اینکه به دست آورم دلت را من قسم به فاطمه داغدار هم خوب است مرا ببخش به دردت نخورد نوکریم که بخشش دل این شرمسار هم خوب است اگر که پای رکابت نشد شهید شوم برای کشتن ما زلف یار هم خوب است اگر اجل به وصالت مرا مجال نداد امید آمدنت بر مزار هم خوب است
امکانات وب


بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 178
کل بازدیدها: 984709